Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пирожки»Печени пирожки с крем

Печени пирожки с крем

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Печени пирожки с крем
Снимка: Аника Войт
1 / 5
09/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
25
"Вече си представяте как отхапвате печените пирожки и усещане вкусния крем, с който са пълни"

Необходими Продукти

  • ЗА ТЕСТОТО
  • брашно - 4 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 25 г
  • яйцa - 1 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ЗА КРЕМА
  • прясно мляко - 400 мл
  • пудинг - 1 бр. ванилия
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 3 с.л.
  • масло - 180 г
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото до леко топло температура. В него разбъркайте няколко лъжички брашно и маята. Получената каша оставете настрани, като покриете съда с домакинска кърпа.

Брашното пресейте и сложете най-удобно в тава. В средата направете дупка (кладенче) и в него сложете едно яйце, сол, захар и предварително разтопеното масло. Прибавете също и втасалата мая. Започнете да разбърквате, като постепенно взимате от брашното. Ако в началото разбърквате в вилица, то към края задължително размесете тестото с ръце.

Получава се меко, еластично тесто. То не трябва да залепва по ръцете ви. Ако е така, означава, че се нуждае от още малко брашно. Полученото тесто сложете в намаслена купа, покрийте с кърпа и приберете на топло да втасва минимум един час.

През това време направете и крема за пирожките. Разтворете пакетчето пудинг според указанията на опаковката. Може да използвате както пудинг, така и обикновено десертно нишесте в вкус по ваш избор.

Загрейте млякото и сложете да се сгъстява нишестето. Добавете захарта, маслото и ванилията. Бъркайте до получаване на гъст крем. Щом е готов кремът, покрийте го с фолио и оставете настрани да изстине.

Готовото тесто разточете на тънък лист. Изрежете от него рингове с диаметър около 10 см. Във всеки кръг сложете по една супена лъжица от крема. Затворете внимателно и притиснете от всякъде краищата.

Подредете пирожките в тава, която предварително сте застлали с хартия за печене. Намажете ги с разбит жълтък и поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса да се пекат. Печете около 40 минути или до зачервяване.

Още топли печените пирожки с крем поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: