Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свински хапки по шопски

Свински хапки по шопски

Radka RaikovaRadka Raikova
Новак
21
Свински хапки по шопски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г.
  • яйца - 2
  • зехтин - 100 мл.
  • чубрица - 20 г.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото, след което се слага в плик, за да го овкусим по-лесно, и прибавяме солта, червения пипер и чубрицата.

Разтъркваме и го оставяме да престои 10-15 минути.

Загряваме зехтина, след което слагаме месото и го задушаваме под капак.

От време на време разбъркваме, докато го готвим на тих огън, около 20-25 минути.

Разбъркваме яйцата и щом месото е готово, върху него изсипваме яйцата с щипка сол.

Оставяме кебапа на огъня още 2 минути без капака, за да се запържат яйцата, и го издърпваме настрана.

По желание, свинските хапки по шопски може да се сервират със стръкче магданоз и резени домати и краставици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: