Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени панирани пилешки бутчета

Печени панирани пилешки бутчета

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Печени панирани пилешки бутчета
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Измислете страхотна гарнитура за тези печени пилешки бутчета, заслужават го"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 10 бр.
  • за марината
  • яйца - 2 бр.
  • соев сос - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • червен пипер - 0.5 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • галета - за овалване
  • олио - 2 с.л. за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките бутчета и внимателно отстранете кожата им, без да увреждате месото.

Пригответе си маринатата, като в дълбока купа смесите соевия сос, горчицата, кетчупа, меда, червения пипер, яйцата, сол и черен пипер на вкус, разбъркайте.

Поставете пилешките бутчета (без кожа) в купата при маринатата, разбъркайте и оставете да се мариноват за 30-40 минути. Смесете галета с 2-3 щипки червен пипер, панирайте бутчетата в тях, търкаляйки ги от всички страни.

Намажете дъното на тава с олио и подредете панираните бутчета в нея.

Поставете панираните пилешки бутчета в предварително нагрята на 190 градуса фурна и печете за 40-45 минути.

Сервирайте печените панирани пилешки бутчета горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: