Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Турски сиропирани бухтички

Турски сиропирани бухтички

Турски сиропирани бухтички
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
40
"Трудно намираме по-добри от турските сиропирани бухтички - опитайте ги и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • топла вода - 2 ч.ч. (1 в.ч.)
  • брашно - 3.5 ч.ч.
  • мая - 1 пак. суха
  • кафява захар - 1 с.л.
  • за захарния сироп
  • вода - 1.5 ч
  • захар - 2 ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр. кората
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа водата, маята, захарта и брашното. Разбъркайте с тел до еднородна смес.

Оставете сместа за един час на топло.

Изпържете бухтичките в маслена баня. С помощта на две супени лъжици гребете и пускайте в мазнината.

Изпържете от двете страни. Извадете и оставете да се охладят.

Направете захарния сироп, като сложите в касерола водата, захарта, кората от лимон и лимоновия сок.

Поставете на котлона и изчакайте да заври. Отстранете и оставете да се охлади напълно.

Потопете бухтичките в сиропа за няколко минути, извадете и подредете в турските сиропирани бухтички подходяща чиния.

Поръсете сиропираните бухти с пудра захар и сервирайте веднага.

Източник:Anelia Lia

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: