Начин на приготвяне
Продуктите в рецептата са за една порция руло.
Ако желаете, може да ги умножите по броя порции, които желаете да приготвите. Всички съставки са точно изчислени, за да се запази съотношението Протеини - Въглехидрати - Мазнини.
Измиваме добре и почистваме тиквичката. Настъргваме я и посоляваме. Оставяме я за момент, за да отпусне излишната вода. След това я изцеждаме добре.
В купа разбъркваме яйцето и триците. Оставяме сместа да поседи и триците леко да набъбнат. След това добавяме изцедената тиквичка и малко количество от изварата.
Приготвяме си тавичка с хартия за печене и разпределяме сместа. Печем на 200 г за около 10-15 мин.
Докато блатът за рулото се пече, приготвяме и плънката. Разбъркваме изварата и натрошените орехите. Може да добавим малко чесън и копър по желание. В случай че обичате да е по-солено, добавяме и малко сол.
След като блатът е готов, оставяме леко да се охлади и мажем с плънката. След което навиваме внимателно, като си помагаме и с хартията за печене. Остава единствено да се насладим на тази вкусна и полезна рецепта!
Рецептата за балансирано диетично руло от тиквички е подходяща за обяд или вечеря.
За тези, които са наясно с балансираното хранене, това са 3 блока.
За тези, които биха искали да се информират по отношението на балансираното хранене, може да потърсите повече информация за Катина и Зоната.