Класически шоколадов пудинг за еклери и тарталети

Ivi  VaccaIvi Vacca
Иноватор
336
4k
907
752
11/11/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • тъмен шоколад - 170 г нарязан
  • захар - 60 мл (¼ чаша)
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • жълтък - 4 бр.
  • мляко - 250 мл (1 чаша)
  • сметана - 250 мл (1 чаша) 35% + за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви лесна рецепта за крем за торта и успешна всеки път, когато решите да си приготвите пудинг за вашите торти или сладкиши или дори да си хапнете в десертна чашка.

В купа поставете шоколада, леко го начупете. Оставете на страна.

В тенджера смесвате захарта и царевичното нишесте. Добавете яйчните жълтъци и разбъркайте добре с бъркалка. Добавете млякото и сметаната.

Оставете да заври на умерен огън, хубаво разбърквате крема, като стигате до дъното на тенджерата и след това оставете да къкри, докато сместа се сгъсти.

Прекарайте през сито вече готовия пудинг и добавете натрошения на парченца шоколад.

Нека се стопи за 1 минута. Разбъркайте с бъркалка, докато хубаво се смеси със пудинга и стане гладък крем.

Изсипете в съд или чашки. Покрийте с найлоново фолио. Приберете в хладилника 2 часа или докато кремът се охлади напълно.

Когато сте готови, можете да сервирате директно или да напълните вашите еклери или тарталети.

Гарнирайте с бита сметана класическия шоколадов пудинг за еклери и тарталети.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар