Начин на приготвяне
Предлагам ви лесна рецепта за крем за торта и успешна всеки път, когато решите да си приготвите пудинг за вашите торти или сладкиши или дори да си хапнете в десертна чашка.
В купа поставете шоколада, леко го начупете. Оставете на страна.
В тенджера смесвате захарта и царевичното нишесте. Добавете яйчните жълтъци и разбъркайте добре с бъркалка. Добавете млякото и сметаната.
Оставете да заври на умерен огън, хубаво разбърквате крема, като стигате до дъното на тенджерата и след това оставете да къкри, докато сместа се сгъсти.
Прекарайте през сито вече готовия пудинг и добавете натрошения на парченца шоколад.
Нека се стопи за 1 минута. Разбъркайте с бъркалка, докато хубаво се смеси със пудинга и стане гладък крем.
Изсипете в съд или чашки. Покрийте с найлоново фолио. Приберете в хладилника 2 часа или докато кремът се охлади напълно.
Когато сте готови, можете да сервирате директно или да напълните вашите еклери или тарталети.
Гарнирайте с бита сметана класическия шоколадов пудинг за еклери и тарталети.