Нежно парфе от тиква

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Нежно парфе от тиква
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
12/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Топящо се в устата тиквено парфе - готови ли сте да си подарите това изживяване"

Необходими Продукти

  • тиква - 550 г
  • захар - 70 г
  • бисквити - 300 г какаови
  • краве масло - 70 г
  • канела - 1 ч.л.
  • желатин - 1 пакетче
  • заквасена сметана - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се слага в тенджера. Добавя се захарта. Залива се с вода и се вари до омекване. Прецежда се и се оставя да изстине.

Желатинът се изсипва в чаша с 200 мл вода и се оставя да набъбне. Какаовите бисквити се блендират. Маслото се разтапя и се прибавя към бисквитите. Добавя се и канелата.

Разбърква се добре до получаване на маслени трохи. Изсипват се във формата за парфе. Разпределят се равномерно на дъното и се притискат. Пече се за 10 минути.

Оставя се да се охлади. Тиквата се слага в дълбока купа и се пасира. Желатинът се пуска за няколко секунди в микровълновата, за да се разтопи. Добавя се към тиквата.

Заквасената сметана също се добавя. Разбърква се добре. Получената смес се изсипва във формата с изпечения блат и се разпределя добре.

Тиквеният десерт се оставя в хладилника да стегне.

Мм, кой би отказал парче нежно парфе от тиква?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: