Начин на приготвяне
Днес предлагам вкусна рецепта: шоколадова торта, пълна с крем от рикота с мед, приготвена с кестеново брашно.
Това е красива есенна торта, много лесна за приготвяне, но с гарантиран резултат! Тестото е много меко и влажно и носи наслада на всички сетива.
За блата: Разбийте мекото масло на стайна температура със захарта.
Добавяйте по един жълтък и оставете да го поеме сместа напълно, преди да добавите следващия.
Добавете пресятото брашно с бакпулвера и какао. Добавете млякото.
Накрая добавете белтъците, разбити до твърдост, с нежни движения отгоре-надолу с помощта на шпатула. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена форма и печете на 170 градуса за 45-50 минути.
След като се изпече, оставете блата да се охлади напълно върху решетка.
За крема: Смесете рикотата с мед. Разрежете изпечения блат на две. Поставете единия разрязан блат върху поднос и сложете целия крем с рикота върху него, след това поставете другият разрязан блат. Леко притиснете, много леко, да изравните тортата. Поръсете с пудра захар. След това, ще залеете с шоколадовата глазура.
Разтопете шоколада със сметаната в съд с двойно дъно. Без да завира, но дори да се случи не е проблем, не се притеснявайте просто махнете от котлона и разбъркайте, докато стане гладка и лъскава от шоколада.
Накрая добавете маслото и го оставете да се разтопи и отново разбъркайте. Сместа е готова.
Оставете глазурата да се охлади малко и сгъсти, след това покрийте тортата.
Украсете тортата, както ви харесва на вас. Аз поставих върху шоколадовата глазура варени кестени леко намазани с прахообразна златна боя и поръсих с пудра захар.
Вие изберете вашата декорация, като можете просто да залеете със шоколада и да поднесете. Насладете се!
Италианската торта с кестени е готова.
Коментари