Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта и сок от портокал. Добавя се олио, кора от портокал и накрая брашно, смесено с бакпулвера.
Сипва се кексовото тесто в широка тава върху хартия за печене.
Печем блата в загрята фурна 180°C до суха клечка и изваждаме върху нов лист хартия, а старият се сваля.
Срязва се леко охладен на две по височина. Приготвя се сироп от разбъркана вода със сладко от портокали.
Поставя се едната половина в тава, намазва се с четка от сиропа.
Приготвя се крем 1, като се разбърква с вилица заквасена сметана и сладко.
Покрива се с втория блат, сиропиран отгоре и отдолу.
Приготвя се крем тирамису според указанията на опаковката.
Измазва се отгоре и встрани с крема, с вилица се оформя шарка.
Поръсваме с портокалови корички от сладкото, захарни перли и кокосови стърготини.
Оставяме вкусната торта тип Тирамису в хладилника да стегне поне 3 часа.
Нарязва се и хапваме от ароматната италианска домашна тортичка.
Да ви е сладко!
Коментари