Гулаш в гърне

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Гулаш в гърне1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4
"Слагате всички продукти в гърнето и се запасявате с търпение - резултатът ще бъде повече от вкусен"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • картофи - 5 бр.+
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 4 бр. зелени и червени
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 2 глави
  • домати - 100 г консервирани
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • мас - 50 гр свинска
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маста и запържете ситно нарязания лук. Когато омекне добавете и телешкото месо, нарязано на кубчета със страна 2 см. Овкусете със сол, черен пипер и се запържва, докато месото се запечата от всички страни.

Добавят се чушките, нарязани на шайби, червеният пипер и се запържва още 1-2 минути. Поръсва се с с брашно и хубаво се разбърква.

Продуктите се прехвърлят в глинен гювеч. Добавя се около 1 л. вода, нарязаните на кубчета моркови и наситнения чесън и морков.

Всичко се обърква, слагат се дафиновите листа, захлупва се и се пече около 90 минути на 150 градуса. Добавят се консервиранте домати и се допича още 45-60 минути на 150-160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: