Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга по френски

Сьомга по френски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Сьомга по френски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сьомга - 4 бр. филета
  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 40 - 50 г
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате тиквичките и морковите и ти нарязвате на лентички с дебелина 3-4 мм. Отрязвате четири парчета алуминиево фолио, достатъчно големи за да увиете филетата в тях.

Върху намазненото фолио поставете филето от сьомга, което сте овкусили със сол и черен пипер, отгоре добавете нарязаните на лентички зеленчуци и парченце масло. Навийте на руло и опаковайте добре във фолиото.

Печете ястието 20 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна. Месото трябва да придобие нежен светло розов цвят. поднесете с резени лимон и гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: