Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от хек на скара

Филе от хек на скара

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Когато ви се хапва риба, изберете филе от хек, приготвено на скара - неустоимо вкусно, крехко и полезно"

Необходими Продукти

  • риба - 600 г филе от хек
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 8 с.л.
  • зелени подправки - 2 с.л. (босилек, копър, магданоз)
  • черен пипер
  • за гарнитурата
  • картофи - 500 г
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка разбийте зехтина и прясно изстискан лимонов сок от 1 лимон. Разделете получената смес на две половини и в едната мариновайте рибните филета за около 40 минути.

Докато рибата се овкусява сварете в подсолена вода или на пара картофите. Обелете ги, намачкайте ги с вилица и добавете прясното мляко и маслото. Посолете на вкус и пасирайте до получаването на гладко пюре.

Нарежете на ситно зелените подправки и оваляйте рибните филета, така че да получите плътна зелена обвивка. Изпечете до готовност на силно загрята скара от двете страни. Сервирайте хека върху канапе от картофено пюре и полейте с остатъка от сока.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: