gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с ябълки и моркови

Сладкиш с ябълки и моркови

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9493923k
Сладкиш с ябълки и моркови1 / 2
02/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 1 1/2 ч.ч.
  • моркови - 300 г
  • ябълки - 2 бр. по - големи
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пак.
  • сол - 1 щипка
  • за глазурата
  • сметана - 200 г заквасена
  • извара - 250 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • пудра захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате яйцата и захарта и разбивате с миксер. На тънка струйка добавяте олиото и след това постепенно се добавя и брашното, което предварително сте пресяли със содата и бакпулвера. Добавяте и ванилията и обърквате добре.

Към така поучената смес се слагат ябълките, обелени, почистени и настъргани на едро ренде и морковите, също настъргани. Обърквате да получаването на еднородна смес и изсипване в предварително намазнена тава.

Сладкишът се пече около 40 минути в предварително загрята на 150-160 градуса фурна. Изважда се да изстине и се намазва обилно с глазурата.

За приготвянето на глазурата трябва да разтворите пудрата захар в прясното мляко. Добавят се изварата и сметаната и се разбъркват добре с дървена лъжица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: