Здравословна салата от цвекло, овче сирене и петмез

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
470
3k
1k
1k
3
15/11/2020
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо867
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете червеното цвекло, подсушете го и настържете на едрото ренде.

В малко бурканче с капаче смесете сока от половинка лимон, зехтин, петмез от рожков и щипка сол. Разклатете енергично за да се смесят съставките и полейте настърганото цвекло. Объркайте го, за да се овкуси добре.

Сложете овкусеното червено цвекло в подходяща купа за салата. Настържете отгоре овче сирене и полейте с леко с малко петмез.

Добавете резен лимон и поднесете витаминозната салата веднага.

Бележка: В дресинга сложете наистина минимално количество сол, не забравяйте че накрая ще добавите и сирене! Рецептата е подходяща за есенно-зимния сезон и хора, които харесват преплитането на сладко-солен вкус.

Да ви е вкусно.

Здравословната салата от цвекло, овче сирене и петмез е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар