Спаначена салата с балучки, цвекло и ядки

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
330
2k
634
474
1
17/11/2020
"Невероятна салата, които има всичко необходимо, за да я провъзгласим за вкусна и здравословна - зеленчуци, ядки и много вдъхновение"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете спанака в студена вода.

Обелете цвеклото и го нарежете на кубченца. Прехвърлете в тавичка, поръсете с 2-3 с.л. зехтин и щипка сол. Печете в предварително загрята на 180° фурна за 20-25 мин.

Почистете балучките и ги задушете в 150 мл вода, 1 ч.л. оцет и 1 с.л. мед на слаб огън до готовност.

Запечете за 2-3 мин ядките (поръсени с малко сол) на сух тиган.

За дресинга смесете и разбийте изброените съставки.

Отцедете спанака и го прехвърлете в подходяща чиния.

Отгоре разпределете цвеклото и балучките за полезната зеленчукова салата.

Поръсете с ядките и залейте с дресинга.

Да ви е вкусно с тази спаначена салата с балучки, цвекло и ядки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар