Тиганици с ябълки

Тиганици с ябълки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Тиганиците с ябълки са чудни за сутрешна закуска, за следобедна закуска или за когато си пожелаете"

Необходими Продукти

  • брашно  - 1 ч.ч.
  • захар  - 2 ч.л.
  • сода бикарбонат  - 1 ч.л.
  • сол  - 1/2 ч.л.
  • яйца  - 2 бр.
  • кисело мляко  - 1 кофичка от 400 г
  • ябълки - 1 бр.
  • канела - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Угасете содата в киселото мляко и оставете няколко минути, за да шупне.

Измийте, обелете и настържете ябълката.

Сложете всички продукти в купа. Разбъркайте с дървена лъжица до еднородна смес.

В тиган за палачинки сложете няколко капки мазнина и един черпак от сместа. Изпечете тиганиците от двете страни до готовност.

Оставете леко да се охладят и поднесете готовите тиганици, поляти с мед.

Тиганиците с ябълки са страхотни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: