Начин на приготвяне
Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца. В голяма тенджера се слага олио да загрее. Добавя се празът да се запържи и задуши.
Добавя се каймата да се запържи, като се раздробява на трохи. Оставя се да се задуши. Добавя се вода по преценка.
Когато заври се добавя топеното сирене и се разбърква добре, за да се разтвори.
В малка тенджера се чукват яйцата.
Добавя се киселото мляко и се разбива. Добавя се брашното и отново се разбърква. Затопля се на котлона, като непрекъснато се бърка. Добавя се от бульона на супата. Разбърква се.
Готовата застройка се добавя в голямата тенджера. Овкусява се със сол и черен пипер.
Разбърква се. Насладете се на порция празена супа по немска рецепта със застройка.