Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Празена супа по немска рецепта със застройка

Празена супа по немска рецепта със застройка

ТатянаТатяна
Помощник Готвач
26251641
Празена супа по немска рецепта със застройка
Снимка: Татяна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"По-апетитна от празената супа едва ли ще опитате някога - рецептата е немска, вкусът - уникален"

Необходими Продукти

  • праз - 1 голяма връзка
  • кайма - 400 г
  • олио
  • топено сирене - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца. В голяма тенджера се слага олио да загрее. Добавя се празът да се запържи и задуши.

Добавя се каймата да се запържи, като се раздробява на трохи. Оставя се да се задуши. Добавя се вода по преценка.

Когато заври се добавя топеното сирене и се разбърква добре, за да се разтвори.

В малка тенджера се чукват яйцата.

Добавя се киселото мляко и се разбива. Добавя се брашното и отново се разбърква. Затопля се на котлона, като непрекъснато се бърка. Добавя се от бульона на супата. Разбърква се.

Готовата застройка се добавя в голямата тенджера. Овкусява се със сол и черен пипер.

Разбърква се. Насладете се на порция празена супа по немска рецепта със застройка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: