Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Спаначено ризото с поширани яйца и кашкавал

Спаначено ризото с поширани яйца и кашкавал

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689641
Спаначено ризото с поширани яйца и кашкавал
Снимка: Ася Заевска
1 / 6
19/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • спанак - 250 г
  • лук - 1 глава кромид
  • праз - 1 стрък лук
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • масло - 100 г
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 700 мл гореща
  • пушен червен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза и кромида на ситно и ги запържете в олиото (в дълбок тиган).

Добавете добре измития и отцеден спанак (аз не го режа). Овкусете с подправките (пушен червен пипер, кимион и сол) и задушете за 1-2 мин.

След това прибавете ориза, разбъркайте и залейте с горещата вода.

Захлупете и оставете на среден огън до готовност на ориза (разбърквайте от време на време).

Щом оризът стане готов, добавете нарязан на кубченца кашкавала, разбъркайте и снемете от огъня вкусното ризото.

Поширайте яйцата в тенджерка/касеролка:

Напълнете съда с вода до средата. Добавете 1 с.л. оцет и оставете да заври. След това счупете едно по едно яйцата и ги поширайте за ~ минута.

Запържете червения пипер в маслото.

Поднесете порция от ризотото с 1 поширано яйце и залято с масло и червен пипер.

Да ви е вкусно с това спаначено ризото с поширани яйца и кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Ризотото стана прекрасно, само яйцата нещо станаха на парцали...още не ми се удава пуширането! Някакъв съвет дали може да ми дадете?
01.03.2023 22:09