Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Тиквен пай с блат от вафли

Тиквен пай с блат от вафли

Тиквен пай с блат от вафли
Снимка: Кристина Александрова
1 / 5
19/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Интересно и различни предложение за тиквен пай с блат от вафли - ето как да си спретнете тази сладка изненада"

Необходими Продукти

  • За блата
  • вафли - 400 г какаови, тип Ная
  • масло - 3/4 ч.ч. (или 12 с.л.) разтопено
  • За крема
  • тиква - около 800 г тип Хокайдо, сварена и на пюре
  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 6 с.л. (аз ползвах кафява)
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 к.л
  • индийско орехче - щипка
  • лимони - 1/2 сока
  • краве масло - 5 с.л. разтопено
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер направих вафлите на трохи/пясък, смесих ги с маслото, замесих тесто, което поставих на дъното и леко по стените на избраните от мен формички (може и само в една тава с падащо дъно да го направите).

Сложих ги в хладилника, докато приготвям крема. В купата при пюрето от тиква прибавих, млякото, яйцата и изобщо всички съставки и на бавна скорост с миксера ги разбих за 1-2 мин.

Извадих формичките с вафления блат от хладилника и напълних със сместа.

Пекох тиквения пай за 40-50 минути на 180°C.

Когато извадите от фурната, трябва да оставите тиквения сладкиш да се охлади хубаво (аз 1 час го държах на плота и после 1 час в хладилника).

Сервирах тиквения пай с блат от вафли със сметана и настърган шоколад, много вкусно се получи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
много яка рецепта като за сезона на есента и тиквата
19.11.2020 17:28
1