Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Перфектното брауни за гости

Перфектното брауни за гости

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Перфектното брауни за гости
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 4
20/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
28 мин.
Общо
38 мин.
Порции
16
"Ако знаете, че гостите ви са ценители на вкусните десерти, то тогава би било страхотна идея да ги изненадате с това перфектно брауни"

Необходими Продукти

  • БЯЛ слой
  • брашно от спелта - 160
  • кокосова захар - 75 г
  • кокосово масло - 70 г разтопено
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. + 1 с.л. оцет
  • щипка сол
  • ванилия
  • вода - 55 мл
  • черен шоколад - 25 г натрошен
  • БРАУНИ слой
  • брашно от спелта - 100 г
  • какао - 30 г
  • кокосова захар - 85 г
  • кокосово масло - 75 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. + 1 с.л. оцет
  • вода - 85 мл
  • еспресо - 1 шот или 1 ч.л. инстантно кафе
  • 55г натрошен черен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първи бял брауни слой:

Сложете всички продукти за белия слой на вкусното брауни, освен шоколада, в купа и смесете много добре с шпатула или дървена лъжица. Трябва да получите гъсто тесто.

Добавете шоколадовите парченца и ги разпределете равномерно в сместа.

Изсипете тестото в квадратна тава с размери 20х20 см, покрита с хартия за печене, и заравнете. Оставете на страна, докато приготвяте кафявия брауни слой.

Втори кафяв брауни слой:

Стъпките са абсолютно същите, просто оставете 30 г от шоколада, за да подредите най-отгоре.

Изсипете шоколадовата смес върху бялата, заравнете и подредете парченцата шоколад.

Печете в предварително загрята на 170°С фурна за не повече от 27-28 минути, за да може центърът да остане мек и да не загубите влажния фъдж ефект.

Оставете перфектното брауни за гости да изстине напълно и съхранявайте в кутия или хладилник!

В хладилник ще седи една идея по-твърдо заради кокосовото масло, аз лично го предпочитам от хладилника!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: