Начин на приготвяне
Ръжено хлебче с овесено брашно, което ще промени представите ви за домашен хляб.
Овесеното брашно се развива много добре с ръженото брашно до получаване на хомогенна смес.
Прибавя се солта и се разбърква много добре.
Медът се прибавя в хладката вода и се разбърква до пълното разтваряне.
Във водата се прибавя зехтин.
Разбърква се много добре.
Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавят към водата.
Разбърква се много добре.
В брашното се прави кладенче.
Водата се прибавя постепенно в брашното при продължително бъркане.
Замесва се средно меко тесто за ръжен хляб.
Първоначално се разбърква с дървена лъжица, след това с ръце.
Тестото се оставя да си почине 30 мин., след което се слага в предварително намазана със зехтин и брашно тава.
Печем полезното хлебче 60 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Коментари