Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с овесено брашно

Кекс с овесено брашно

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Кекс с овесено брашно
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 3
01/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Вкусен кекс, който е има чудесна веган опция, подходяща за онези, които са се отказали от животинските продукти!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. *
  • бадемово масло - 1/4 ч.ч.
  • кокосов мус - 1/4 ч.ч.
  • тиквички - 1 ч.ч. настъргана и изцедена
  • мляко - 125 мл по избор (аз ползвах прясно)*
  • мед - 30 г *
  • кокосова захар - 30 г
  • мусковадо - 55 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • овесено брашно - 1 и 1/3 ч.ч.
  • какао - 25 г
  • черен шоколад - 35 г натрошен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се пасират яйцето, бадемовото масло, кокосовият мус, тиквичката, млякото меда и двата вида захар.

Към тази смес се добавят останалите съставки, разбърква се добре и се изсипва в тавичка с хартия за печене. Кексът се пече около 45 - 50 минути в предварително загрята на 170°С фурна.

За веган опция заместете яйцето с 1 с.л. ленено брашно, смесено с 3 с.л. вода, изберете някакво ядково мляко (бадемово, кокосово и т.н.) и вместо мед сложете какъвто друг подсладител обичате - може да е още кокосова захар, бяла захар, кленов сироп и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Страхотна рецепта. А от къде мога да си закупя бадемово масло и мусковадо? В нашия край не се срещат поне веригата магазин да намеря.
01.09.2016 14:36
1
1
Покажи всички подкоментари