Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Тортия»Тортиля от карфиол

Тортиля от карфиол

Тортиля от карфиол
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
22/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
7
"Какво ще кажете за една тортиля от карфиол, разновидност на испанския омлет?"

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 г
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • яйца - 12 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте карфиола и го начупете на розички. Сварете го на парата до омекване. Извадете и заделете. Картофите и лука, обелете. Нарежете ги на парчета. Загрейте тиган с олио и ги изпържете до омекване. На ниска степен.

В купа счупете яйцата и разбийте с тел. Добавете карфиола, картофите и лука. Намачкайте с дървена лъжица, за да не останат големи парчета. Загрейте тиган и сложете 2 с.л. от мазнината, в която се пържиха картофите.

Изсипете сместа и печете на ниска степен до готовност на тортилята на едната страна. С помощта на голяма чиния обърнете тортилята с кафиол и изпечете от другата страна.

Извадете и поднесете веднага тази разновидност на испански омлет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: