Овесени гъбки

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
542821812
Овесени гъбки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Овесените гъбки са чудесни домашни сладки за следобеден чай, кафе, какао и каквото още си пожелаете"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • масло - 200 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • мас - 100 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • орехи - 100 г смлени
  • овесени ядки - 100 г смлени
  • лимецово брашно - 70 г
  • брашно - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд изсипвате брашната и ядките, слагате подправките - индийско орехче, джинджифил, сол и бакпулвер.

Правите посредата кладенче и добавяте яйцата, млякото и маслото.

Внимателно подмесвате тесто, можете да поръсвате брашно, докато спре да лепне.

Оформяте 5 мм блат с точилка и изрязвате сладки.

Сладките гъбки са подходящи, защото са големи и трудно прегарят.

Ако са по-тънки и/или по-малки, трябва внимателно да следите овесените гъбки при печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: