Броколи пица

23/11/2020
"Пицата с броколи е един чудесен нисковъглехидратен вариант, с който да заместите вашата толкова любима, но много калорична храна"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 058
  • Преглеждания за месеца271
  • Преглеждания за седмицата91
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

  • броколи - 400 г, само розичките, без кочана
  • моцарела - 250 г полузряла, настъргана
  • пармезан - 80 г смлян на прах
  • чесън - 4 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Розичките от броколи се измиват и подреждат в тавичката на фурната.

Скилидките чесън се нарязват на кръгчета и се завиват в леко подмазнено алуминиево фолио. Слагат се в тавата при броколите и всичко се запича за 15 минутки в загрята на 220 градуса фурна.

2. Когато запечените зеленчуци поизстинат се слагат 350 г от тях в блендер заедно с 125 г от моцарелата, 50 г от пармезана и двете яйца. Вместо полуузряла моцарела може да се използва и нашият български кашкавал, гауда или ементал.

Добавя се и малко сол и всичко се смила за секунди на средни обороти.

3. Сместа се разстила в тава покрита с хартия за печене във форма на пица. Дебелината и трябва да е 0.8-1 см. Заравнява с обратната страна на лъжица.

4. Блатът за пицата се изпича в загрята на 250 градуса фурна за 15 минути. Изважда се и се поръсва с останалите сирена. 50-те грама броколи на малки розички се подреждат отгоре и накрая се слага филираният чесън.

Тавата се връща във фурната за кратко докато моцарелата се разтопи.

5. Броколи пицата се поднася топла и се поръсва със останалия пармезан.

Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар