Начин на приготвяне
Смиламе бисквитите, маслото и какаото в блендер.
Покриваме форма с отделящо се дъно с прозрачно фолио. Изсипваме бисквитената смес вътре и оформяме основата на чийзкейка. Прибираме в хладилника да се стегне.
В купа смесваме маскарпонето, течния шоколад, ванилията и кафявата захар и разбиваме до хомогенизиране. Добавяме цеденото мляко и разбъркваме хубаво.
Разтваряме желатина във водата, за да набъбне, загряваме го за 2 секунди, за да се разтопи, и го наливаме в шоколадовия крем.
Разбъркваме и изсипваме върху бисквитената основа.
Прибираме в хладилника за 2-3 часа.
Разтопяваме шоколада на водна баня, смесваме го с кокосовото масло и заливаме чийзкейка отгоре с този топинг.
Може да разрежем и да сервираме веднага или да приберем в хладилника и да сервираме по-късно.
Вкусен шоколадов чийзкейк без печене.
Опитайте!