Начин на приготвяне
Намазнете с олио тавичка с диаметър 22 см. Поръсете дъното с лъжица- две царевичен грис/полента, кафявата захар и филираните бадеми.
Върху всичко това сложете на места лъжиците от боровинковото сладко и на места от портокаловото сладко, така че да се покрие цялата повърхност.
Включете фурната да загрява до 175 градуса.
Разбийте с миксер яйцата със 100 г захар. Когато станат на пухкав крем, добавете постепенно и киселото мляко, олиото, меда и 40 г портокалово сладко с коричките.
Пресейте брашното с бакпулвера, сипете 100-те грама царевичен грис и разбъркайте с дървена лъжица и плавни движения. Може и да продължите с миксера, но на по-бавни обороти и за много кратко.
Готовата смес сипете в тавичката върху сладкото. Тя е по-рядка от обикновена кексова смес, защото има грис, който ще си поеме и набъбне при печенето.
Пъхнете в загрятата фурна и изпечете сладкиша със сладко за 30-40 минути.
Оставете да поизстине за 15 минути вътре във фурната на отворена врата (не изцяло).
Внимателно обърнете върху поднос и сервирайте сладкиша с 2 вида сладко още леко топъл, а по желание изчакайте да изстине напълно.
Добър апетит!