Сладкиш с 2 вида сладко

Сладкиш с 2 вида сладко

25/11/2020
"Един сладкиш с цели 2 вида сладко - това е нещо, което непременно искаме да пробваме още днес"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо603
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • царевичен грис - 100 г + 1 - 2 с.л.
  • филирани бадеми - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр. голям размер
  • олио - 90 мл
  • захар - 100 г
  • кафява захар - 2 с.л.
  • мед - 40 г
  • кисело мляко - 120 г
  • портокалово сладко с корички - 40 г + 4 - 5 с.л.
  • боровинково сладко - 5 с.л. с връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Намазнете с олио тавичка с диаметър 22 см. Поръсете дъното с лъжица- две царевичен грис/полента, кафявата захар и филираните бадеми.

Върху всичко това сложете на места лъжиците от боровинковото сладко и на места от портокаловото сладко, така че да се покрие цялата повърхност.

Включете фурната да загрява до 175 градуса.

2. Разбийте с миксер яйцата със 100 г захар. Когато станат на пухкав крем, добавете постепенно и киселото мляко, олиото, меда и 40 г портокалово сладко с коричките.

3. Пресейте брашното с бакпулвера, сипете 100-те грама царевичен грис и разбъркайте с дървена лъжица и плавни движения. Може и да продължите с миксера, но на по-бавни обороти и за много кратко.

4. Готовата смес сипете в тавичката върху сладкото. Тя е по-рядка от обикновена кексова смес, защото има грис, който ще си поеме и набъбне при печенето.

Пъхнете в загрятата фурна и изпечете сладкиша със сладко за 30-40 минути.

5. Оставете да поизстине за 15 минути вътре във фурната на отворена врата (не изцяло).

Внимателно обърнете върху поднос и сервирайте сладкиша с 2 вида сладко още леко топъл, а по желание изчакайте да изстине напълно.

Добър апетит!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар