Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Козуначени охлювчета с кафява захар

Козуначени охлювчета с кафява захар

Козуначени охлювчета с кафява захар
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
24/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 400 г
  • суха мая - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч. топло
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 50 г разтопено
  • яйца - 1 бр.
  • За плънката
  • масло - 125 г меко
  • кафява захар - 2 с.л. Мусковадо
  • ванилова захар - 1 пакетче бурбонска
  • кафява захар - за поръсване светла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа. Добавяме солта, захарта и маята и разбъркваме.

Оформяме кладенче в средата и чукваме вътре яйцето, сипваме разтопеното масло и наливаме топлото прясно мляко.

Разбъркваме, първо, в средата, а след това и към периферията до смесване. Започваме да месим.

Омесваме меко тесто, като при необходимост добавяме още малко брашно.

Поставяме го в набрашнена купа и го покриваме с фолио. Прибираме в хладилника за една нощ. Така тестото ще втаса много по-бавно, което е нашата цел.

Изваждаме тестото за 30 минути да се отпусне и го разточваме на кора с дебелина около 1 см върху набрашнен плот.

Смесваме мекото масло с Мусковадото и бурбонската ванилова захар. Намазваме кората плътно. Навиваме на руло и нарязваме на сладки охлювчета с дебелина 1 см.

Подреждаме козуначените охлювчета с кафява захар в тавичка с незалепващо покритие и поръсваме с кафява захар.

Печем на 200 градуса около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: