Варена тиква с мляко

Дани МолловаДани МолловаНовак
03/10/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 771
  • Преглеждания за месеца775
  • Преглеждания за седмицата321
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата и я нарежете на парчета. Оваляйте парчетата в брашно и ги пуснете в кипналото прясно мляко.

Добавете захарта и ванилията и варете на тих огън до омекване на тиквата и изпаряване на млякото.

Свалете сварената тиква от котлона, разсипете в отделни чинийки и оставете да се охлади. Поръсете с натрошени бисквити, орехови ядки и пудра захар или сметана и поднесете.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
07.11.2019 20:14
аз се порязах доста пъти, докато режех тиквата и накрая оставих хората, просто я измих много добре с четка с твърд косъм и също стана супер :)
0
0
Мария
Мария
14.03.2014 17:07
става уникално вкусно! Дори без брашното
0
0
Сл.
Сл.
02.03.2014 20:31
Не разбирам, защо трябва да овалвам тиквата в брашно, след като така или иначе ще се вари - бихте ли обяснили, моля? Без брашното не е ли по-полезно?
9
0