Ориз на тиган с 2 вида месо

НикиНики
Иноватор
288
2k
1k
341
2
29/11/2020
"Знаем, че обичате месцето, затова ви предлагаме тази гозба от ориз с два вида месо"
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо635
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ориз - 200 г
  • пилешко месо - 150 г
  • свинско месо - 150 г
  • чушки - 2 бр.зелена и червена
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук
  • сол
  • соев сос
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо сваряваме предварително. Ориза сваряваме в тенджера с подсолена вода до готовност. Свареното свинско месо нарязваме на малки късчета, също така нарязваме и пилешкото месо.

Чушките и моркова почистваме и нарязваме на ивички, а моркова настъргваме. Месата запържваме в мазнина на тиган, овкусяваме със соев сос и сухите подправки.

Добавяме зеленчуците и задушаваме до омекване на чушките. Накрая добавяме ориза и омесваме добре. Готвим за около 5 минути ориза на тиган.

Отнемаме оризовото ястие от котлона и поръсваме с нарязания на ситно пресен лук.

Ориз на тиган с 2 вида месо - мечтата на всеки любител на мръвката!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар