Леки рибни шишчета

Леки рибни шишчета

29/11/2020
"Бързи и впечатляващо вкусни рибни шишчета, подходящи за уютна вечер с любими хора"
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо621
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • риба - 400 г сьомга, филе
  • зехтин - 4 с.л.
  • копър - 1 с.л. сушен
  • бял пипер - 1 щипка
  • лимони - 2 с.л. прясно изцеден сок
  • сол - на вкус, едра, люспеста
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Отделете кожата от подготвеното филе сьомга. Аз използвах сьомга, но за направата на рибни шишчета могат да се ползват почти всякакви риби, стига месото им да е плътно и филето по-дебело.

2. Нарежете първо на ленти с дебелина около 3-4 см., а после на кубчета, по възможност с правилна форма.

Поръсете с две лъжици от зехтина, щипка сол, пипера, лимоновия сок и копъра. Омесете хубаво, за да се разпредели всичко равномерно по парченцата риба. Оставете в хладилник за час-два.

3. Нанижете сьомгата на малки дървени или метални шишчета. По желание между тях може да сложите зеленчуци като парченца лук, тиквичка или чери домат.

В случая аз ги приготвих само от риба и ги поднесох със сос.

4. Загрейте тиган с незалепващо дъно на силен огън. Намазнете го с лъжица-две зехтин. Не е нужно повече, тъй като сьомгата си е мазна риба (което не означава, че е тежка) Ако ползвате бяла риба, тогава може да сложите и повечко зехтин.

Поръсете дъното на тигана с едра, люспеста сол и подредете шишчетата.

5. Печете така на силен огън за около минута от всяка страна. При по-малки и тънки парченца риба, дори редуцирайте времето, за да не станат сухи шишетата.

6. Поднесете тези така семпли и много леки рибни шишчета със салата, печени зеленчуци или подходящ сос.

Не забравяйте и бутилка добре изстудено бяло вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар