Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Боб яхния с кренвирш

Боб яхния с кренвирш

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Боб яхния с кренвирш1 / 2
06/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • кренвирши - 4 бр.
  • домати - 150 г консервирани
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • джоджен
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от вечерта. На сутринта изхвърлете водата, налейте студена вода и кипнете. Добавете ситно нарязаната глава лук и морков и варете до омекване на фасула.

Добавете доматите и посолете на вкус. Оставете ястието да ври още 15 минути на умерен огън. Нарежете кренвиршите на кръгчета и пуснете при зрелия фасул. Варете 5-6 минути.

Загрейте мазнината, запържете за кратко червения пипер, добавете брашното. Разредете запръжката с бульон от боба, а след това добавете при врящия боб с кренвирши. Варете още 2-3 минути, свалете от котлона и поръсете с чубрица и джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
44
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деси Маринова
Деси Маринова
Аз го приготвям по същия начин, но използвам доматено пюре, вместо домати.
01.06.2016 14:40