Начин на приготвяне
Нарязваме зеленчуците - морковите, чесъна, лука, на ситно, чушките - на по-големи квадратни парчета. Местото нарязваме на средно големи кубчета.
Поставяме в уреда малко мазнина и избираме програма FRY, Cooking time 20 мин. Запържваме зеленчуците за около 10 мин и ги изваждаме.
В същата мазнина запържваме телешкото за останалите 10-тина минути. Връщаме месото при зеленчуците, добавяме доматите, виното и подправките.
Избираме програма STEW, която на моя уред е с фиксирано време 1 час. Ако месото не е достатъчно крехко след този час, може да увеличите времето за готвене, но в моя случай се получи страхотно.
Не добавяме допълнителна вода, тъй като в този уред тя почти не се изпарява.
Яхнията и така е много вкусна, но аз я довърших в индивидуални съдове във фурната, като чукнах на всяка порция по едно яйце и запекох за около 10-тина минути.
Телешката яхния в мултикукър е много вкусна.