Празена яхния

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Празена яхния1 / 2
19/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • праз - 1 връзка, по - голяма
  • моркови - 2 бр. по - големи
  • картофи - 4 броя, средни
  • олио - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 - 2 шипки
  • колбас - по избор, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ситно праза и морковите. В голяма тенджера запържете в олио първо морковите, а след това добавете праза и бъркайте, докато се позапържи. Оставете да се задуши леко.

Долейте гореща вода и добавете обелените и нарязани картофи. Оставете ястието да къкри за около 20-30 минути или докато празът и картофите са напълно омекнали.

Загрейте в друг по-малък съд олио и запържете в него брашното с 1-2 шипки червен пипер. Сипвайте 2-3 черпака от бульона на яхнията и разредете запръжката, след което сипете всичко към яхнията.

Овкусете с подправки и снемете празената яхния от котлона. Поднесете порция празена яхния със запечен колбас по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: