Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с локум и бита сметана

Кекс с локум и бита сметана

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кекс с локум и бита сметана
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Със сигурност ще искате да си запишете рецептата за този кекс с локум и бита сметана"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • нишесте - 50 г царевично, натурално
  • бакпулвер - 1 бр. (до 15 г)
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • локум - 100 г медовина с орехи
  • сметана - 300 г бита, неподсладена
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 щипка
  • краве масло - за намазване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав и плътен крем.

Към тях започнете да добавяте лъжица по лъжица пресятото с бакпулвера, солта и ванилията брашно. Докато правите това, намалете миксера на по- бавна степен.

Нарежете локума на парченца.

Ако не сте закупили сметаната бита, а течна, трябва да я разбиете, като внимавате да не се пресече.

Добавете и нея към кексовата смес, разбърквайки с плавни движения, за да се запази пухкава.

Сипете във намазнена с масло форма за кекс сместа и отгоре сложете парченцата локум. С шпатула ги натиснете навътре у леко размесете, за да не стоят отгоре.

Изпечете кекса с локум в загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути. Когато е готов, го оставете за 10 минути във формата и след това обърнете върху решетка, за да се охлади напълно кексът с локум и бита сметана.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Пропуснала съм да напиша една от най- важните съставки в рецептата- захарта.
Ако може да бъде добавена.. Количеството и е 200 г.
Извинявам се за неудобството.
30.11.2020 16:20