Табуле от карфиол

Табуле от карфиол

30/11/2020
"Едно по-различно табуле - от карфиол, което може да поднесете като салата, гарнитура или предястие"
Приготвяне18 мин.
Готвене10 мин.
Общо28 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 005
  • Преглеждания за месеца624
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. За това различно Табуле накълцайте двата вида лук и свежите листа от магданоз, кориандър и мента. Настържете към тях 1 с.л. кора от лимона и изстискайте около 30 мл сок от него.

Смесете със зехтина, лъжичка сол и червен пипер и разбъркайте добре.

Към тази смес добавете и нарязаните на малки кубчета домати и краставица и оставете всичко да си пусне добре аромата.

2. Накъсайте карфиола на розички, като теглото им без твърдите части трябва да е 450 г. Пуснете ги в блендер за секунди, за да станат на трохи (не каша)

3. Смесете карфиолените гранулки със стафидите и две-три лъжици зехтин.

Поставете ги в тиган на дебел пласт, за да се задушат за 10-12 минути на умерен огън - от 9 степени, на 5-та.

Разбъркайте от време на време и когато е готово, дръпнете от огъня и оставете да изстине за най-малко 15 минути.

4. Сипете карфиола със стафидите при всичко останало и разбъркайте салатата с карфиол.

Поднесете Табулето от карфиол като салата, предястие или гарнитура към риба или месо.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар