Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Супа с гъби шийтаке и нахут

Супа с гъби шийтаке и нахут

редакция:
Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Супа с гъби шийтаке и нахут3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Хем полезна, хем вкусна гъбена супичка, която ще стопли душичката ви."

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • селъри - 2 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • шийтаке - 100 г гъби пресни
  • картофи - 2 бр.
  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • червена леща - 1/3 ч.ч.
  • нахут - 1 консерва
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • спанак - 1 - 2 шепи
  • червен пипер
  • мащерка
  • кимион
  • риган
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват.

В сгорещено олио се запържват лукът, морковите и селърито. Към тях се добявят чесънът и подправките и се запържва още малко.

Добавят се нарязаните гъби, картофите, измития ориз и доматеното пюре. Разбърква се добре и се налива вода около 10 чаши.

Когато поомекнат картофите, се добавя и измитата леща и нахутът.

Накрая, когато всичко в полезната гъбена супа е сварено, се слага и измитият спанак и се доовкусява, ако има нужда.

Оставя се, докато омекне и спанакът и когато поизстине, супа с гъби шийтаке и нахут е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: