Боб с кисели краставички и печени чушки в гювече

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
308
1k
947
321
4
30/11/2020
"Чудно гювече с боб си спретнахме - има си кисели краставички и печени чушки"
Приготвяне15 мин.
Готвене160 мин.
Общо175 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо687
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и накисва за 3 часа във вода.

След накисването бобът се сварява, като се изхвърля водата, в която е киснал бобът.

Бобът се вари, като се изхвърлят след завиране три пъти водата.

След завиране в последната четвърта вода се прибавя содата.

Лукът се почиства и нарязва на ситно.

Морковите се обелват, измиват и нарязват на ситно.

Лукът и морковите се запържват в зехтин до златисто, след което се прибавят почистените и нарязани на дребно печени червени чушки 2 бр. и червен пипер.

Запържва се 3 мин.

Запържените зеленчуци се прибавят в сварения боб.

Разбърква се много добре и се прибавя джоджен и сол.

Вари се 30 мин, след което бобът се изсипва в гювечета.

Киселите краставички се нарязват на кръгчета и се нареждат върху боба.

Отгоре се слагат почистените и нарязани на лентички печени чушки.

Печете боба с кисели краставички и печени чушки в гювече 30 мин без капак на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#257767
Мисля че е много добра идея за предстоящите празници
0
0