Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Японски удон нудъли с шийтаке и тофу

Японски удон нудъли с шийтаке и тофу

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Японски удон нудъли с шийтаке и тофу
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
08/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Предлагаме тази лесна и бърза рецепта за нудъли с шийтаке и тофу за всички почитатели на японската кухня"

Необходими Продукти

  • удон нудъли - 1/2 пакет
  • тофу - 100 г
  • моркови - 1 бр. по - малък
  • гъби шийтаке - 80 - 100 г
  • зелен лук - 1 стрък, по - голям
  • зеле - 2 шепи, нарязано на лентички
  • мисо паста - 1 - 2 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л. течен
  • черен пипер - 1 щипка
  • сусамово олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се вода да заври за нудълите. През това време се нарязват зеленчуците на лентички, а лукът на ситно. Тофуто се нарязва на кубчета.

Смесват се в малка купичка или чашка соевият сос, мисо пастата и медът и се добавя черен пипер. Разбърква се добре.

Когато водата заври, се сваряват нудълите според указанията на опаковката.

В дълбок тиган се загрява сусамовото олио и се изсипват зеленчуците - зеленият лук, гъбите, морковът и зелето.

Запържват се за няколко минути, след което се налива течната смес и се разбърква всичко добре.

Прибавя се и нарязаното тофу и се разбърква отново, за да се смеси всичко.

Накрая се добавят и готовите и отцедени нудъли и отново се разбърква всичко и се сваля от котлона.

При сервиране на японските удон нудъли с шийтаке и тофу се добавя на всяка порция още соев сос по отделно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: