Сочен сладкиш с печени дюли

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
517
2k
2k
755
1
02/12/2020
"Ако имате дюли под ръка, опитайте този сочен сладкиш с тях - не е за изпускане"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо598
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • масло - 100 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • канела - 1 щипка
  • карамфил - 1 щипка
  • какао - 1 ч.л.
  • дюли - 2 бр.
  • пудра захар - 1 ч.л.
  • За крема
  • йогурт - 300 г
  • ванилова захар - 1 пакетче бурбонска
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме маслото и захарта до пухкав крем. Добавяме яйцата и разбиваме още 1-2 минути.

Сипваме заквасената сметана, брашното, бакпулвера, канелата, какаото и карамфила. Разбъркваме хубаво и изсипваме в покрита с хартия за печене форма.

Печем на 180 градуса 25 минути.

Междувременно нарязваме дюлите на малки парчета и ги сипваме в тефлонова тава. Печем ги до омекване и ги поръсваме с пудрата захар.

Изваждаме готовия блат от формата и го поставяме в голяма чиния.

Смесваме йогурта, бурбонската ванилова захар и пудрата захар и разпределяме отгоре върху блата.

Отгоре подреждаме изпечените дюли.

Нашият вкусен сочен сладкиш с печени дюли е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар