Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена Салата»Гарнитура с бял боб и задушен червен лук

Гарнитура с бял боб и задушен червен лук

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Гарнитура с бял боб и задушен червен лук
Снимка: Ivelina
1 / 4
03/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
2
"Любима и страшно апетитна бобена салата, която може да поднесете и като гарнитура"

Необходими Продукти

  • бял боб - 480 г (отцеден)
  • червен лук - 1
  • магданоз - 2 - 3 стръкa
  • лимонов сок - на вкус
  • зехтин - екстра върджин на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Така приготвени, червеният лук към варения бял боб са чудесна добавка към печена риба!

Често се случва, да се приберете вкъщи и да имате много малко време да приготвите нещо за ядене. Мисля, че тази бобена салата може да бъде, самостоятелно ястие или чудесна гарнитура към печена риба!

Много малко усилия и резултатът е наистина невероятен.

Обелете червения лук, измийте го и го нарежете на тънко.

В малък тиган загрейте няколко супени лъжици олио, след това добавете лука, леко го посолете и оставете да се запържи хубаво на слаба степен на котлона, като разбърквате от време на време.

Междувременно отцедете сварения боб и изплакнете обилно под течаща вода.

В малка купа сложете няколко супени лъжици олио, щипка сол, смлян пипер, ситно нарязан магданоз и няколко капки лимон. Емулгирайте.

Разбъркайте боба с приготвената емулсия, след което добавете лука.

Разбъркайте добре и подправете със сол, ако е необходимо.

Салатата от бял боб от Испания е готова за сервиране.

Насладете се и като гарнитура с бял боб и задушен червен лук!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: