Начин на приготвяне
Тиквата се настъргва на едро ренде.
Стафидите се заливат с рома и малко вода. Оставят се около 30 минути да поемат аромата на рома.
Кравето масло се разтопява и смесва с олиото.
Взема се една кора. Намазва се с мазнина. Върху нея се поставя още една кора, която също се намазва с мазнина.
Върху нея се поръсва от тиквата и се поставят от стафидите.
Корите се нагъват на хармоника и се поставят в голямата тава от фурната.
Така се процедира и с останалите кори. Тартата се намазва с останалата мазнина.
Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса до зачервяване или около 40 минути.
Яйцата за заливката се разбиват заедно със захарта леко с телена бъркалка. Добавят се млякото, сметаната, нишестето и ванилията.
След като тиквеникът хубаво се е зачервила, се залива с тази смес и се връща във фурната за още 10 минути.
Продуктите за сиропа се смесват и се вари 3-4 минути. Оставя се да изстине.
За да остане тиквения тарт с кори за баница хрупкав, се залива студена със студен сироп.
Да ви е сладко!