Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Тиквен тарт с кори за баница

Тиквен тарт с кори за баница

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Тиквен тарт с кори за баница
Снимка: Христинка Колева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Ето че с корите за баница можете да приготвите и неустоим тиквен тарт - рецептата е ваша"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • краве масло - 100 г
  • олио - 50 мл
  • тиква - 500 г изчистена
  • стафиди - 120 г
  • канела - 1 ч.л.
  • ром - 2 с.л.
  • за заливката
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • течна сметана - 200 мл
  • нишесте - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • за сиропа
  • вода - 300 мл
  • захар - 250 г
  • сол - 1 щипка
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се настъргва на едро ренде.

Стафидите се заливат с рома и малко вода. Оставят се около 30 минути да поемат аромата на рома.

Кравето масло се разтопява и смесва с олиото.

Взема се една кора. Намазва се с мазнина. Върху нея се поставя още една кора, която също се намазва с мазнина.

Върху нея се поръсва от тиквата и се поставят от стафидите.

Корите се нагъват на хармоника и се поставят в голямата тава от фурната.

Така се процедира и с останалите кори. Тартата се намазва с останалата мазнина.

Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса до зачервяване или около 40 минути.

Яйцата за заливката се разбиват заедно със захарта леко с телена бъркалка. Добавят се млякото, сметаната, нишестето и ванилията.

След като тиквеникът хубаво се е зачервила, се залива с тази смес и се връща във фурната за още 10 минути.

Продуктите за сиропа се смесват и се вари 3-4 минути. Оставя се да изстине.

За да остане тиквения тарт с кори за баница хрупкав, се залива студена със студен сироп.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: