Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата в купа.
В друга купа разбиваме маслото и кафявата захар. Добавяме яйцата и смесваме. Сипваме солта, ванилията, бакпулвера и оризовото брашно. Накрая добавяме какаото и разбъркваме много хубаво.
Изсипваме сместа върху дълбока правоъгълна тава, която предварително сме покрили с хартия за печене. Печем на 200 градуса 20 минути.
Оставяме блата да се охлади, махаме хартията и го връщаме обратно в тавата.
Смесваме йогурта с конфитюра.
Разтваряме желатина във водата, оставяме го за малко да набъбне, загряваме го, за да се разтопи и го сипваме при йогурта.
Разбъркваме и изливаме веднага върху блата. Заравняваме и прибираме пастичките в хладилника за 40 минути.
Смесваме заквасената сметана с пудрата захар и намазваме отгоре желирания десерт. Връщаме в хладилника за 5-6 часа.
Преди сервиране нарязваме на квадрати желираните петифури без глутен.
Поднасяме петифурите с по един шоколадов бонбон отгоре.