Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Желирани петифури без глутен

Желирани петифури без глутен

Желирани петифури без глутен
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
02/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Ако ви хапва лек и вкусен десерт, опитайте желираните петифури без глутен"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • оризово брашно - 2 ч.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • масло - 2 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • йогурт - 500 г
  • желатин - 2 пакетчета
  • вода - 3 с.л.
  • сметана - 6 с.л. - заквасена
  • пудра захар - 1 с.л.
  • конфитюр - 3 с.л. - от горски плодове
  • бонбони - шоколадови - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата в купа.

В друга купа разбиваме маслото и кафявата захар. Добавяме яйцата и смесваме. Сипваме солта, ванилията, бакпулвера и оризовото брашно. Накрая добавяме какаото и разбъркваме много хубаво.

Изсипваме сместа върху дълбока правоъгълна тава, която предварително сме покрили с хартия за печене. Печем на 200 градуса 20 минути.

Оставяме блата да се охлади, махаме хартията и го връщаме обратно в тавата.

Смесваме йогурта с конфитюра.

Разтваряме желатина във водата, оставяме го за малко да набъбне, загряваме го, за да се разтопи и го сипваме при йогурта.

Разбъркваме и изливаме веднага върху блата. Заравняваме и прибираме пастичките в хладилника за 40 минути.

Смесваме заквасената сметана с пудрата захар и намазваме отгоре желирания десерт. Връщаме в хладилника за 5-6 часа.

Преди сервиране нарязваме на квадрати желираните петифури без глутен.

Поднасяме петифурите с по един шоколадов бонбон отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: