Начин на приготвяне
Измиваме патладжаните, срязваме ги на две и с помощта на голяма лъжица ги издълбаваме.
Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в мазнина.
Добавяме към него и нарязаните гъби.
Накрая добавяме и каймата. Овкусяваме с подправки.
В друг тиган задушаваме нарязаната на ситно вътрешна част на патладжаните. Щом се задушат, добавяме и пилешката кайма. Готвим за около 5-6 минути.
Подреждаме патладжаните в тава и пълним с плънката.
Готвим пълнени патладжани в предварително загрята фурна на 180°C за 30 минути, изваждаме, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме до златисто.
По желание добавяме при поднасяне и сос по избор към лодките от патладжани с пилешка кайма и гъби.