Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирана риба върху канапе от свежа салата с дресинг

Панирана риба върху канапе от свежа салата с дресинг

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Панирана риба върху канапе от свежа салата с дресинг3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бяла риба - 4 филета
  • лимони - 1 бр.
  • За панировката
  • яйца - 3 бр.
  • галета
  • брашно
  • За салатата
  • прясна салата - 1 бр. цветна
  • чери домати - 150 г
  • рукола - 100 г
  • козе сирене - по - желание
  • За дресинга
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата овкусяваме със сол, черен пипер и лимоновия сок.

Оставяме така около 1 час.

Правим си дресинга от изброените съставки.

Прясната салата нарязваме и подреждаме в чинията заедно с руколата и срязаните на две чери доматки.

В купа разбиваме яйцата, а брашното и галетата смесваме.

Нагряваме си мазнина и пържим.

Редуваме, като потапяме рибата, първо, в брашното и галетата, после в яйце, пак в брашно и пържим панираната риба.

Заливаме салатата с дресинга и поставяме върху нея готовото филе.

По-желание може да сложим няколко парченца козе сирене и поднесете панираната риба върху канапе от свежа салата с дресинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: