Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга на фурна с чесън и каперси

Сьомга на фурна с чесън и каперси

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Сьомга на фурна с чесън и каперси
Снимка: TanyaGyurova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Не правете компромис в кухнята - залагайте винаги на най-доброто за вас - сьомгата на фурна със сигурност е избор, за който няма да съжалявате"

Необходими Продукти

  • филе от сьомга - количество по желание
  • чесън - 5 скилидки
  • каперси - 4 ч.л.
  • риган
  • олио - или зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате филето сьомга.

Слагате го в тавичка с хартия за печене, поръсена с олио или зехтин.

Посолявате го, поръсвате с риган и разпределяте капесите равномерно върху него.

Поръсвате леко с олио или зехтин. Слагате скилидките чесън необелени (за по-дискретен аромат) отстрани на рибата.

Слагате във фурната и печете на 200 градуса до готовност.

Обикновено печенето на тази риба на фурна е ок.30-40 минути.

Поднесете топла ароматната сьомга на фруна с чесън и каперси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: