Чеснова сьомга на скара
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Печена Риба»Чеснова сьомга на скара

Чеснова сьомга на скара

Чеснова сьомга на скара
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
03/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
"Сьомгата сама по себе си е вкусна риба, но, разбира се, с правилните подправки няма да има равна - не пестете за тази рецепта чесън, той е ключът към тайната"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сьомгата и я посолете.

Стрийте чесъна или го пресовайте през преса за чесън.

Нарежете магданоза на дребно. Смесете ги заедно със зехтина.

Оставете да се утаи и намажете рибата само с мазнината.

Изпечете от двете страни на добре загрята скара.

Малко преди да извадите сьомгата на скара, намажете само от едната страна с чесновата смес и без да я обръщате повече.

Извадете и сервирайте топла чеснова сьомга на скара.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: