Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Мекици»Мекици със свинска мас

Мекици със свинска мас

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Мекици със свинска мас
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
14

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • суха мая - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 2 щипки
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • свинска мас - 1 с.л. разтопена
  • свинска мас - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото за мекиците можете да приготвите от вечерта и да приберете в хладилника.

Така на сутринната ще имате бърза и лесна закуска.

В дълбока купа разбийте едно яйца заедно със солта и захарта. Прибавете леко хладката вода и предварително разтопената свинска мас.

Брашното пресейте и добавете към останалите продукти.

На финала сложете и една супена лъжица мая на гранули.

Размесете добре до получаване на меко и гладко тесто.

Покрийте го с кърпа или домакинско фолио и приберете в хладилника да втаса за едно нощ.

Ако не разполагате с толкова време, приберете купата с тестото на топло поне за два часа.

Сложете в тиган няколко супена лъжици свинска мас и загрейте на средно силна степен на котлона.

С намаслени ръце оформете мекиците и ги изпържете в маста до златисто от двете страни. Готовите пухкави закуски оставете за няколко минути върху кухненска хартия, която ще отнеме излишната мазнина от тях.

Мекици със свинска мас гарнирайте с лютеницата на баба, домашно сладко, сирене или друго любимо нещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: